16 C
Vinkovci
Srijeda, 18 svibnja, 2022

OŽB Vinkovci doniran CTG uređaj

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kroz Odjel ginekologije OŽB Vinkovci na godinu prođe gotovo 3.000 pacijenatica. Porodi, operacije, ginekološki zahvati – samo su neki od zdravstvenih usluga koje pruža spomenuti odjel. Snimanje otkucaja bebinog srca putem CTG uređaja najučestalija je pretraga kod trudnica koje budu zbrinute na ovaj Odjel.

Medicinsko osoblje radi s nekoliko takvih uređaja, čija je starost i 15 godina. Odjel ginekologije Opće županijske bolnice Vinkovci danas je primio donaciju grada Vinkovaca – riječ je o novom i sofisticiranom CTG-u uređaju.

– Radi se o uređaju za kardiotokografiju koji služi za snimanje otkucaja čeda i praćenje trudova, za mjerenje tlaka i pulsa. To je uređaj koji u isto vrijeme može snimati i otkucaje blizanačke trudnoće – isktanuo je v.d. voditelja Odjela Zvonimir Juzbašić, specijalist ginekologije i opstetricije.

– Svi govorimo o demografskoj obnovi i o rađanju djece. Nadamo se da će ovaj CTG uređaj doprinijeti tome da imamo sigurne trudnoće u našoj bolnici. Naša suradnja će se nastaviti i dalje, jer mi Opću bolnicu Vinkovci smatramo našom, iako je pod ingerencijom županije, ona će i dalje biti naša vinkovačka – zaključio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Ovom prilikom najavljena su nova ulaganja u uređaje neophodne za rad medicinskog osoblja, u svrhu kvalitetnije zdravstvene zaštite pacijenata OBŽ Vinkovci. Jedan od njih je RTG uređaj koji bi trebao zamijeniti sadašnji koji je u kvaru, čija je vrijednost 2.500.000,00 kuna.

Poklonu se ne gleda u oči, no treba istaknuti i vrijednost doniranog CTG uređaja koju je grad Vinkovci izdvojio za Opću županijsku bolnicu. Riječ je o daru vrijednosti 10.000 eura.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime