20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

OŽB Vinkovci: Potpisani ugovori s dobavljačima opreme

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, u okviru projekta “Unaprjeđenje kvalitete zdravstvenih usluga dnevnih bolnica/dnevnih kirurgija” potpisani su ugovori vrijedni gotovo 17 milijuna kuna, od čega 99 posto sufinancira Europski fond za regionalni razvoj. Projekt je to kojim će se poboljšati učinkovitost skrbi, smanjenjem broja bolesnika na akutnim bolničkim odjelima, te će se opremiti četiri odjela. S naglaskom na ono najvažnije za pacijente – značajno smanjene lista čekanja!

”Riječ je o operacijama koje se mogu izvesti u jednom danu. Pacijent dolazi ujutro u bolnicu, bude operiran, tijekom dana bude opserviran i navečer ide kući. To je novi način jednodnevne kirurgije, a neki od zahvata koji će biti uključeni su operacija hernija i katarakte očiju”, rekao je Krunoslav Šporčić, ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci.

Najveća je ovo investicija u posljednjih nekoliko godina, kojom će biti opremljeni odjeli oftalmologije, kirurgije, radiologije i ultrazvučne dijagnostike. Uz kvalitetniju opremu i zdravstvenu skrb za pacijente, značajnu korist ostvarit će i bolnica, smanjivanjem režijskih troškova. Velik je to korak za više od 100.000 ljudi koji gravitiraju vinkovačkoj bolnici. Osobito, ako se u obzir uzme podatak da se uprava oslanja, što se tiče ulaganja, upravo na sredstva iz europskih fondova.
Skorašnjom realizacijom ovog projekta, sadašnjih 600 operacija mrene godišnje, na koju trenutno pacijenti starije dobi čekaju i dvije godine, bit će povećano na 1000, što će rezultirati značajnim smanjenjem liste čekanja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime