11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Penava poručio Vladi: ”Ući ćemo u konflikt ne pomognete li Borovu”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Održana je posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara na čijem su aktualnom satu, već prema običaju, teme bile su raznolike. Vijećnike štošta zanimalo – od projekata, potpora udrugama preko zahtjeva za poticaje i posjeta kosovskog izaslanstva pa do broja zaposlenih pripadnika srpske nacionalne manjine u gradskim ustanovama. Upiti vijećnika vezani za staze u blizini tvornice Borovo i problemima s najmom aerodroma rezultirali su Penavinim odgovorom o lošoj situaciji i još lošijoj suradnji s upravom nekadašnjeg vukovarskog gospodarskog giganta.

Osim tih, na površinu su ovih dana isplivali, čini se sve veći, problemi i unutar tvrtke; konkretno u javnost je dospjela vijest o navodno održanom sastanku predsjednika uprave Borova Gordana Kolundžića s radnicima na kojem im je poručio da plaće nema do daljnjega. Vukovarskog gradonačelnika ovakvi navodi nisu iznenadili, jer kako kaže, iako im je suradnja s upravom tvrtke bila vrlo loša, svojim kanalima saznali su da je posljednjih godinu dana situacija u Borovu potpuno drugačija od one koja se pokušava prikazati medijima.

– Koliko sam upoznat, situacija u Borovu je vrlo teška. Nažalost, mi informacije iz Borova tijekom svih ovih godina nismo uopće dobivali – rekao je Penava.

Dok komunikacije s upravom Borova nema, s Vladom bi se mogla i zaoštriti ne poduzme li nešto po pitanju spomenute tvrtke, jasan je bio vukovarski gradonačelnik: – Ukoliko se vrlo brzo nešto ne dogodi, mislim da ćemo morati ući i u jedan konflikt s Vladom jer ovo su interesi grada Vukovara i ne planiram odstupiti niti milimetar”.

Kad je, pak, o dnevnom redu riječ, sjednica Gradskog vijeća uglavnom se odnosila na financijska i izvješća o radu gradskih tvrtki, no vijećnike je ipak najviše zanimala prva točka – izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine. Penava je analizirano razdoblje ocijenio uspješnim, istaknuvši rad na pripremi tzv. Zakona o Vukovaru koji je početkom godine proslijeđen Vladi RH.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime