-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Penava: ”Pozivam sve da zajedno s pijetetom odamo počast žrtvama Vukovara”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Uoči 25. Kolone sjećanja gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava održao je konferenciju za medije na kojoj je istaknuo kako je posljednjih dana postalo jasno da u Republici Hrvatskoj smetaju vrijednosti Domovinskog rata te Hrvatske obrambene snage, a kroz medije i kroz aktualni rad političkih opcija stvara se netrpeljivost i pritisak na ljude koji su branili Hrvatsku.

Stoga, Kolona sjećanja je, kako navodi, upravo posvećena onima koji su pod najvećim pritiskom jer su branili svoju domovinu.Zaključio je kako će Kolona sjećanja biti predvođena od strane hrvatskih branitelja Vukovara te članova obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara na čelu s pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga koji su branili Vukovar.

Istaknuo je i kako će na inicijativu Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara na zgradi Gradske uprave Grada Vukovara kao i na Vukovarskom vodotornju biti izvješen baner na kojem će biti grbovi svih 6 ratnih postrojbi koje su branile Vukovar, a na majicama na kojima se s prednje strane nalazi plakat, sa stražnje strane se također nalaze grbovi postrojbi s riječima „Hvala vam!“.

„Kroz zajedništvo hrvatskih ratnih vojnih postrojbi smo bili u prošlosti, a biti ćemo i danas, kao i u budućnosti te smatramo da je napad na jednu ratnu postrojbu napad na sve ratne postrojbe. Kroz dane koji su prethodili vidjelo se čemu većina hrvatskog naroda teži. U Vukovaru je teško živjeti s ovim teretom, ali on ima jednu ljepotu koja je u većini Hrvatske nestala, a to je da su stvari kristalno jasne. Tako je bilo i ovoga puta.“ , rekao je Penava.
Gradonačelnik Penava uputio je poziv svima da budu dio ovogodišnje Kolone sjećanja.

“Ponovno upućujem poziv svima da nam se pridruže u Vukovaru, poručujem im da su dobrodošli te pozivam sve da zajedno s pijetetom odamo počast vukovarskim braniteljima i civilima. Svi smo mali u toj koloni u usporedbi s ljudima zbog kojih se okupljamo. Sudbina je htjela da imamo velikane poput Jeana-Michela Nicoliera, Blage Zadre, Siniše Glavaševića… Siguran sam kako ćemo i ove godine zajedno poslati poruku pijeteta i dostojanstva.“, rekao je gradonačelnik Penava.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime