20.2 C
Vinkovci
Subota, 19 lipnja, 2021

Penava: Radnički dom u Borovu Naselju bit će obnovljen 2022. godine

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru je održana uvodna konferencija projekta pripreme dokumentacije za rekonstrukciju Radničkog doma u Borovu Naselju i njegovu prenamjenu u prostor Veleučilišta Lavoslav Ružička, vrijednosti 2.200.000 kuna. Projekt će biti realiziran kroz Intervencijski plan grada Vukovara, a njegova svrha je proširenje kapaciteta vukovarskog veleučilišta. Doprinijet će to, ističu nositelji projekta, unaprjeđenju obrazovne infrastrukture, ali i modernizaciji obrazovnih sadržaja.

Radnički dom se prostire na sedam tisuća četvornih metara i idealan je za potrebe veleučilišta koje muku muči s nedostakom prostora u sadašnjoj zgradi fakulteta u Županijskoj ulici. Veleučilište danas pohađa 900 studenata.

“Svjesni smo situacije na tržištu visokog obrazovanja koje će donijeti razvoj novih smjerova kako bi privukli studente iz regije. Planiramo razvijati nova STEM područja, uz suradnju Ministarstva znanosti i obrazovanja”, izjavio je Željko Sudarić, novoimenovani dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička.

“Pogotovo što se u međuvremenu u neposrednoj blizini otvorio i novi bazen, a pravo je fizioterapija najatraktivniji i najjači smjer vukovarskog veleučilišta. Završetak projekta Radnički dom očekujemo 2022. godine”, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Obnova i uređenje Radničkog doma proizlazi iz Intervencijskog plana Grada Vukovara, kojeg provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Vukovar je u okviru navedenog plana dobio 170.000.000 kuna za neke od najvažnijnih projekata koji su usko vezani uz poboljšanje kvalitete života na ratom pogođenim područjima. Radnički dom je jedan od prioriteta, čija je vrijednost obnove 40.000.000 kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime