29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Penava: ”Slijedi teška utakmica za spas Borova”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nakon što je Vlada RH na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o pomoći vukovarskoj tvrtki Borovo s dodatnih 10 milijuna kuna, odluku je danas na medijskoj konferenciji komentirao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, zahvalivši Vladi na pokušaju spasa posrnulog vukovarskog giganta.
– Ono što me posebno raduje i na čemu zahvaljujem Vladi RH su ovih 46 milijuna kuna, od kojih se 36 milijuna zapravo dodjeljuje za reprogramiranje kredita HBOR-a, a preostalih 10 milijuna su za likvidnost samog poduzeća te kako bi se radnicima osigurale plaće, što nam je bio gorući problem – rekao je Penava na medijskoj konferenciji.
Jučerašnja Vladina odluka, komentirao je, rezultat je intenzivnih razgovora s premijerom Plenkovićem u kojem su predsjedniku Vlade predstavljeni ujednačeni stavovi Grada Vukovara i Sindikata Borova. Svjestan je i Penava, a to i naglašava, kako je ovo svojevrsna vatrogasna mjera, imajući u vidu visinu dugova Borova nastalih nemarom i lošim kadroviranjem proteklih Vlada te da predstoji teška utakmica za spas Borova.
– Prvo poluvrijeme smo uspjeli dobiti, a to je anticipiranje i shvaćanje problema od strane premijera Plenkovića. No, drugo poluvrijeme bit će mnogo teže i iziskivat će apsolutnu sinergiju s ciljem trajnog rješavanja problematike Borova što se iščitava iz izjave premijera da se osim plana restrukturiranja koji se očekuje od uprave, također očekuje da se na zajedničkim načelima ustanovi tko bi mogao postati strateški partner za opstanak rada Borova – konstatirao je Penava.
Ono što Penavi, prema vlastitom priznanju, ulijeva nadu jest imenovanje novog Nadzornog odbora Borova. O konkretnim imenima Penava nije govorio, dok je na upit o tome tko će zamijeniti predsjednika Uprave Gordana Kolundžića nakon isteka njegova mandata u rujnu kratko rekao da se o tome još razgovara. Inače, ovoj konferenciji trebali su nazočiti i predstavnici sindikata Borova, no oni, izvijestio je Penava, nisu smjeli napustiti radna mjesta.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime