11 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Peteročlanoj obitelji teško bolesnog Branimira (40) iz Vođinaca prijeti deložacija, trebaju pomoć dobrih ljudi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Borba peteročlane vođinačke obitelji Iličić da ne ostanu bez obiteljske kuće traje i dalje. Podsjetimo, otac obitelji, Branimir (40) teško je obolio prije tri godine, supruga Antonija, koja skrbi o njemu, u međuvremenu je ostala bez posla, a sve je to utjecalo i na zdravlje troje djece. Već velika obiteljska borba rezultirala je novom – zbog okolnosti u kojima su se našli, obitelj nije mogla isplaćivati rate kredita za kuću, banka nije imala sluha te je slučaj rezultirao najavom ovrhe ukoliko ne podmire dug. U cijelu priču uključila se Udruga hrvatskih brojnih obitelji 8+ pokrenuvši humanitarnu akciju Za siguran dom. Novci se polako prikupljaju, no rok koji je banka zadala već je “na vratima”.
“Suprug Branimir prošao je 56 kemoterapija i 30 zračenja, uspio se oporaviti, no ove godine bolest se vratila u još gorem obliku. Trenutno je nepokretan u krevetu, već više od dva mjeseca nije riječ izgovorio, ni liječnici više ne znaju kako mu pomoći”, priča supruga Antonija. Sve to utjecalo je i na zdravlje njihovo djece – Ena (15) ima problema sa štitnjačom, Luka (13) je postao agresivan, desetogodišnji Tadija prestao je jesti.
Već dovoljno velika tragedija bila je uvertira u još jednu. Nakon Branimirova oboljenja, koji je dok ga je zdravlje služilo radio u HŽ-u, obitelj više nije mogla plaćati rate za kredit koji su podigli za kuću. Banka nije imala sluha te je slučaj rezultirao najavom ovrhe ukoliko ne podmire dug.
“Poslali su nam otkaz ugovora i da u roku od 15 dana podmirimo cijeli iznos kredita, pa da imamo taj novac kredit ne bi ni dizali”, objašnjava Antonija. A onda su, zahvaljujući mještanima, krenule akcije. Udruga hrvatskih brojnih obitelji 8+ pokrenula je humanitarnu akciju “Za siguran dom”. Do sada su prikupili 130.000 kn. Akcija se nastavlja i ovoga mjeseca, no, ova obitelj siguran dom ima još samo sedam dana, koliko je, prema obavijesti iz banke, ostalo do provedbe ovrhe.
Humanitarna akcija traje do 31.srpnja, stoga i ovim putem banku dotada mole za strpljenje.
Obitelji Iličić može se pomoći uplatom na poseban račun otvoren u PBZ-u:
HR 94234 000 9151 0855 405
ili pozivom na broj na broj: 060/ 991-991 kojim ćete donirati 6,25kn po pozivu

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime