21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Plaketa Zlatna kuna tvrtkama Spačvi, Vigus i Triko

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovarsko srijemskoj županiji trenutno radi 1510 tvrtki. Na razini Hrvatske, županija Vukovarsko-srijemska čini 1,5% ukupnog gospodarstva i 2% zaposlenih. Među uspješnim tvrtkama koje djeluju unatoč svim poteškoćama, postoje i one tvrtke koje se ističu. Vinkovačka Spačva dobitnik je plakete Zlatna kuna HGK ŽK Vukovar u kategoriji velikih trgovačkih društava za 2015. godinu. Iločka tvornica Triko u kategoriji srednjih trgovačkih društava, a u kategoriji malih tvrtki dobitnik Zlatne kune je tvrtka Vigus iz Vinkovaca.

– U 60 godina bilo je vrlo dobrih i loših vremena. Zadnje tri godine radimo jako dobro. Prošle godine smo ostvarili dobre rezultate, ove godine ćemo završiti još bolje – rekao je predsjednik Uprave Spačve d.o.o. Josip Faletar.

Prošlogodišnji rezultati Spačve: 163 milijuna kuna dobiti, 760 djelatnika, 75-postotni izvoz. Podaci kazuju da je Spačva u drvnoj industriji – gigant.

– Nadam se da ćemo sve podići na višu razinu, u Iloku zaustaviti iseljavanje, da ćemo osobne dohotke dignuti na primjerenu razinu i da ćemo svi skupa bolje živjeti – istaknuo je vlasnik tvornice Triko Stanko Ivanek, najavivši novi val zapošljavanja u iločkoj tvornici.

Vinkovačka tvrtka Vigus započela je poslovanje 1990. godine.

– S proizvodnjom domaćih kolača i torti započeli smo 2005. godine. Imamo trgovinu, sve za svatove, rođendane, krizme, pričesti i radimo dekoracije – rekla je Daria Tustonjić.

Ove tri najbolje tvrtke za 2015. godinu uspjele su se održati i u najtežim gospodarskim vremenima u Hrvatskoj, ali i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Umjesto ključa u bravu, one su otvarale vrata i još više rasle. Osim plaketa najboljim tvrtkama, uručena su i priznanja onim tvrtkama koje su na tržištu više od 20 godina. Gospodarstvenici su nagrađeni danas u okviru 10. Svečane sjednice Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Vukovar.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime