13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Planinari Frankopana na jubilarnom Jankovačkom planinarskom putu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kišni vikend, subota 13.svibnja 2023. planinari Frankopana odazvali su se na jubilarni Jankovački planinarski put kod društva “Bršljan – Jankovac” iz Osijeka.

Staza koja se hoda od 1975. godine iz sela Krajna, kod Humljana do Jankovca, duga je 17 km, i traje oko 6.5 sati hoda.
Na izbor planinaima bile su ponuđene 3 staze, dugačka u trajanju 6,5 sati, srednja u trajanju 3- 4 sata i nakraća u trajanju od 2 sata, ujedno i najljepša, Grofova staza.
Staza obilazi jezero, prolazi kraj Grofovog groba, špilje, staklarskog groblja, pored prekrasnog slapa Skakavac, te vodi nazad u dom.
I ove, kao i prošle godine, vodili smo sa sobom polaznike Dječje planinarske škole, koja su ove godine iz Vinkovaca.
Djeca u školi uče o planinama i planinarstvu, opremi i pripremama, boravku u planinama, opasnostima koja nam prijeti u planinama, vježe čvorova, prve pomoći, spašavanja i ostalo.
Do sada su održavanje Dječje planinarske škole pomogi poduzeće Grad – Export, novčanim prilogom za kupovinu opreme, te Županija Vukovarsko – srijemska, točnije Upravni odjel za sport, mlade i demografiju koji su podmirili trošak prijevoza djece na Jankovac.
I dalje, svi koji žele planinariti s Planinarskim društvom “Frankopan” mogu se javiti na broj 099/516-1427, ili porukom na stranicu ili profil društva.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime