19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Planinarsko društvo ”Frankopan” Rokovci-Andrijaševci organizira svoju prvu opću planinarsku školu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Planinarsko društvo “Frankopan”, Rokovci-Andrijaševci koje postoji tek neke dvije godine i broji nešto više od 40 članova, ovih dana organizira svoju prvu opću planinarsku školu. Škola  se sastoji od predavanja i izleta, te vježbi na terenu,  okupila je 22 polaznika.

Planinari su do sad imali dvije radne subote predavanja o planinama, povijsti planinarenja, planinarskoj organizaciji, planinarskim putevima i markacijama, boravku i opasnostima u planini, te imali dva izleta, na Krndiju i u Baranju, gdje su osim hodanja posjetili i prijatelje iz  Planinarskog društava “Zanatlije” u Batini, gdje se održavala tradicionalna Zimba, planinarenje pod maskama.
Osim predavanja koja su obavezna u sklopu planinarske škole Planinarsko društvo “Frankopan” ugostili su i bračni bar Gorana i Ivančicu Križan iz Starog Petrovog sela, koji su održali prezentaciju Slavonskog planinarskog puta, koji su zajedno prehodali “u jednom dahu”. Slavonski planinarski put ili popularnog naziva među planinarima SPP, bračni par Križan prehodao je u 11 dana, 333 km.
Ovo je prva u nizu prezentacija koje bračni par održava u svrhu skupljanja domacija za postavljanje umjetne stijene u školskoj dvorani u Starom Petrovom selu.
Planinarsko društvo “Frankopan” i dalje prima nove članove, i poziva zainteresirane hodače za planinarenje s društvom “Frankopan” da se jave predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 099/516-1427, preko Fb profila, profila društva ili kontaktom preko FB stranice.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime