-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Planinarsko društvo ”Frankopan” započelo s dječjom planinarskom školom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Planinarsko društvo “Frankopan” započelo je s radom svoje 1. dječje planinarske škole. Predavanja na temu planinarstva, planina, zaštite prirode, kretanja i boravka u planinama, pripremama za odlazak u planine, opasnotima i pomoći u planiama, te orijentaciji održana su u Osnovnoj školi “Ivana Brlić Mažuranić” u Rokovcima.

Izlet s vježbom kretanja i boravka u planinama održat će se u nedjelju, 8. svibnja odlaskom na planinarsku manifestaciju “Jungov planinarski put”. Stazu iz Slatinskog Drenovca do poznatog izletišta Jankovac, organizira prijateljsko društvo “Bršljan – Jankovac” iz Osijeka.
Predavanje i vježba na temu penjanja održat će se tjedan poslije na umjetnoj stijeni u stanici HGSSa u Vinkovcima, a vježbe izrade bivka – prinudnog skloništa u prirodi, orijentacije i prve pomoći, izrade čvorova održat će se na ostalim jednodnevnim i dvodnevnim izletima.
Ovo je 1. dječja planinarska škola organizirana u Vukovarsko – srijemskoj županiji, a cilj održavanja škole je uvesti djecu što ranije u svijet planinarenja, i navesti ih da zavole boravak u prirodi, te na zabavan način uz rekreaciju u prirodi nauče više o prirodi, prirodnim ljepotama, biljnog, životinjskog svijeta, planinama i ostalim ljepotama Hrvatske.
Ovih dana planinarsko društvo “Frankopan” završava s radom svoje 1. Opće planinarske škole, a trajanje dječje planinarske škole očekuje se do kraja 26.lipnja. Naime, u sklopu manifestacije Bosutski dani, dani općine Andrijaševci, planinari Frankopana organiziraju svoj prvi pješaki pohod, od centra Vinkovaca do Rokovaca, pored arheoloških nalazišta Sopot I Rokovačke zidine, i tada bi polaznici škola dobili svoje diplome.
Rad škole zasad su pomogli su Općina Andrijaševci, poduzeća Santini Vinkovci, Fontana Rokovci, i Nevkoš Vinkovci, te županija Vukovarsko – srijemska.
Svi koji žele planinariti s planinarskim društvom “Frankopan” mogu se javiti predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 099/516-1427, poslati poruku na stranicu ili na profil društva, ili nekom od članova.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime