11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Početak projekta ”Naša mala knjižnica“ u OŠ ”Antun i Stjepan Radić“ Gunja

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Osnovna škola ”Antun i Stjepan Radić“ Gunja četvrtu godinu zaredom se uključila u projekt „Naša mala knjižnica“ koji provodi nakladnička kuća „Ibis grafika“.

Koordinatorice projekta u školi su školska knjižničarka dr. sc. Anita Tufekčić i učiteljica 1.a razreda Jelena Cvijović.

Projekt ”Naša mala knjižnica” usmjeren je na popularizaciju čitanja među djecom i stalno povećanje i razvoj dječje publike i to zanimljivim i poticajnim aktivnostima prilagođenim njihovu uzrastu.

Svrha ovoga je projekta ponuditi djeci knjigu koja zaokuplja pažnju svojim cjelokupnim sadržajem, potaknuti na čitanje uz promišljanje i aktivno sudjelovati u stvaranju publike koja razmišlja, analizira i usmjereno djeluje na svim područjima društvenog života.

Ove godine u projekt su uključeni autori i ilustratori iz čak osam zemalja: Finske, Estonije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Litve, Belgije, Južne Koreje i Hrvatske.

Kako bi ispunio svrhu, projekt NMK nudi moderne slikovnice nastale u suradnji s priznatim autorima i ilustratorima. Uz šest slikovnica dolaze i tematske kreativne knjižice koje zanimljivim zadacima i likovnim izazovima potiču djecu na stvaranje i izražavanje, razvoj svijesti o sebi i svojoj okolini, jačanje samopouzdanja i stvaranje vlastitog mišljenja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime