29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Početak školske godine za pola milijuna učenika u Hrvatskoj

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Završili su ljetni praznici za nešto manje pola milijuna učenika u Hrvatskoj, koji su jutros ponovno sjeli u školske klupe.

Osobito je ovo jutro bilo veselo prvašićima kojih je u Hrvatskoj u ovoj školskoj godini 40 tisuća.

Školska 2017./2018. bit će posebna po mnogočemu. Primjerice, po uvođenju školske sheme prehrane – besplatnim obrocima, voću, povrću i mlijeku lokalnih poljoprivrednika, a ekološku hranu uz pomoć ministarstva poljoprivrede i Europske komisije koja sufinancira navedeni projekt, konzumirat će učenici 1119 škola u Hrvatskoj.

Iako je to i više no pozitivna vijest, ona manje pozitivna ili gotovo mračna je da iseljavanju iz Hrvatske nema kraja. Demografski slom vidi se u većini škola, pa tako i u vinkovačkoj Osnovnoj školi Vladimira Nazora, gdje su po prvi puta otkako postoji ova odgojno obrazovna ustanova upisana tek dva razredna odjeljenja prvih razreda.

– Umjesto 1. a,b i c, ove godine upisujemo samo a i b razred. Srećom nitko zbog toga nije bio tehnološki višak, jer je upravo jedna učiteljica išla u mirovinu. Ako se to ponovi i nagodinu, onda će biti problema – rekao je Damir Burić, ravnatelj OŠ Vladimir Nazor Vinkovci.

Valja podsjetiti kako je već prošle školske godine u škole Vukovarsko srijemske županije upisan 41 razredni odjel manje.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime