-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Početkom srpnja kreću sezonski vlakovi na relaciji Vinkovci-Split/Šibenik

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

HŽPP tijekom ljeta uvodi sezonske vlakove na relaciji Osijek/Vinkovci — Bjelovar — Zagreb GK — Split i obrnuto. Vlakovi će voziti od 1 . srpnja do 29. kolovoza 2022. godine.

U vlaku iz Osijeka putnici mogu kupiti kartu za spavaći vagon, vagon s ležajima i vagon sa sjedalima, a u vlaku iz Vinkovaca za vagon s ležajima i vagon sa sjedalima, uz mogućnost prijevoza bicikala na relaciji Vinkovci — Split.

U sastavu vlaka iz Osijeka bit će i vagon-restoran. Vlakovi se u Zagrebu spajaju i nastavljaju vožnju kao jedan vlak do Splita. Putnici mogu putovati i prema Šibeniku, uz presjedanje u Perkoviću.

Inače cijena jednosmjerne karte na relaciji Vinkovci — Split iznositi će 160 kuna, a na relaciji Vinkovci— Šibenik 150 kuna, dok se korištenje spavaćeg vagona i vagona s ležajima dodatno naplaćuje za sve putnike.

Uz to, djeca i učenici imaju pravo na besplatnu kartu sukladno Zaključku Vlade RH o uvođenju pilot-projekta besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH.

Podsjetimo kako Vukovarsko-srijemska županija i HŽPP imaju unazad nekoliko godina odličnu suradnju vezano za sufinanciranje prijevoza vlakom za redovite studente s područja Vukovarsko-srijemske županije, a uvođenje sezonskih vlakova bila je samo jedna od inicijativa i prijedloga Vukovarskosrijemske županije za buduću suradnju.

Vozni red vlakova:
Osijek (20:00) – Bjelovar (23:36) – Zagreb GK (0:45 / 01:10) – Split (08:42)
Vinkovci (20:49) – Zagreb GK (0:51 / 01:10) – Split (08:42)
Prvi sezonski vlak kreće 1. srpnja u 20:49 sati iz kolodvora Vinkovci.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime