22 C
Vinkovci
Subota, 22 lipnja, 2024

Počinje središnji dio 52. Đakovačkih vezova

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prema procjenama turističkih djelatnika, više od 100 000 posjetitelja stići će ovih dana u srce Slavonije – pred Đakovom je središnji dio 52. Đakovačkih vezova. Za razliku od prijašnjih, ovogodišnji imaju kraći format, trajat će 18 dana.

“Izostavili smo sve ono što se godinama nakupilo na Đakovačkim vezovima, a nema previše veze s tradicijom, kulturom i baštinom. Tako da smo pokušali izvući ono najbogatije, najkvalitetnije iz programa dosadašnjih Vezova i dati dodatan naglasak na to,” objasnio je Marin Mandarić, đakovački gradonačelnik razlog kraćeg trajanja manifestacije.

Popratnim programom Đakovački vezovi počeli su sredinom lipnja, a sve bliži je središnji trodnevni dio Vezova, koji počinje u petak: svečano otvaranje, nastupi folklornih skupina i kao najvažniji dio, svečana povorka ulicama grada te ceremonija zatvaranja manifestacije pod nazivom ”Slavonijo, zemljo plemenita”, s bogatim glazbenim programom i izborom za najbolje nošeno narodno ruho. Uz katedralu i državnu ergelu, Vezovi su svakako jedan od najavažnijih turističkih aduta Grada Đakova. I ove godine očekuje se oko 7 000 sudonika, a velika brojka posjetitelja iz godine u godinu potvrđuje značaj manifestacije.

Svih ovih dana mnogo je i pratećih priredbi, otvorenje raznih izložbi, konjičke priredbe i natjecanja, glazbeni programi, gastro fest, vinske manifestacije. Novina je i to da Vezovi imaju zemlju partnera, a ove je godine to Ukrajina, koja će tako imati priliku posebno predstaviti svoju kulturu i baštinu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime