29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

Pod temom ”Dva sjaja dukata” održati će se ovogodišnje 58.Vinkovačke jeseni

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora 58.Vinkovačkih jeseni, koje će se održati od 8. do 17. rujna pod temom svečanog otvorenja ”Dva sjaja dukata”

„Važno je organizirati dobru manifestaciju koja će biti na ponos svim građanima grada Vinkovaca i naše županije, a vjerujemo da ćemo ponovno biti odlični i zanimljivi domaćini. Opet postajemo središte tradicijske kulture i centar svijeta, pa i uz sve probleme koji su nas zadesili prošle godine, mislim da smo uspjeli i došli do brojke posjetitelja koju smo željeli”, istaknuo je Ivan Bosančić, predsjednik Organizacijskog odbora 58. Vinkovačkih jeseni.

O temi ”Dva sjaja dukata” i scenskoj izvedbi svečanog otvorenja govorio je autor teksta Marko Sabljaković pojasnivši kako su bogatstvo tradicijske kulture kroz metaforičnost i simboličku značajnost predložene teme podsjetnik na vrijednosti života utkana u radost sjećanja naših baka i djedova.

„Svečano otvorenje najveće manifestacije hrvatske tradicijske kulture i baštine naslovljeno sintagmom Dva sjaja dukata kroz niz scenskih slika u svojoj izvornosti običaja, pjesme, kola i pripovijedanja „po šokački“ prikazat će sadržajnu cjelinu priče o dukatima, njihovoj nezaobilaznoj životnoj značajnosti u mnoštvu prigodnosti i običaja. Identitet Vinkovačkih jeseni pa tako i scenskog prikaza njihove teme na svečanom otvorenju zahtijeva spomenutu izvornost, izvornost u svakom segmentu oslikavanja slavonske duše, a ponajviše mentaliteta naroda”, rekao je Sabljaković.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime