17 C
Vinkovci
Srijeda, 18 svibnja, 2022

Pokrenuti 1. Novinarski dani

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Potplaćenost, neplaćenost, ignoriranje prekovremenih radnih sati, upitna budućnost, nerazumijevanje nadređenih, otkazi… Neki su to od konstantnih problema s kojima se tijekom posljednjih kriznih godina susreću novinari, posebice lokalni i u dopisništvima. No, financije i nerazumijevanje su tek vrh sante leda. Cenzura, politički i vlasnički pritisci, nemogućnost objektivnog rada, prozivanja… Moglo bi se tako gotovo unedogled nabrajati probleme hrvatskih novinara, ponovno s naglaskom na lokalce, jer upravo su lokalni mediji plodno tlo budući da prodiru i do onih najmanjih mjesta i mještana koji će rijetko kada biti temom nacionalnih medija.

– Ako se nekome zamjeriš, zatvorit će ti vrata, ako si u vlasništvu grada moraš biti oprezan, sve to ograničava slobode i profesionalizam nas novinara koji radimo u lokalnoj sredini. Sigurno je mnogo teže raditi ovdje u Vinkovcima nego u Zagrebu – rekao je Davor Lončarić, urednik na Hrvatskom radiju Osijek.

Upravo zbog toga, Ogranak Hrvatskog novinarskog društva VSŽ, uoči održavanja 16. Novinarskog bala, odlučio je dodati i stručni dio pokretanjem 1. Novinarskih dana s ciljem udruživanja novinara, rješavanja problema, ali i promocije novinarske struke.

– Željeli smo osim tog zabavnog dijela pokrenuti i stručni, da zajedno razgovaramo o onome što nas muči, da vidimo koji su to problemi, a ima ih mnogo. Novinarski dani zamišljeni su kao susreti koji će okupiti novinare s područja VSŽ, ali i okolnih županija – pojasnio je Željko Draženović, predsjednik Ogranka HND-a VSŽ.

Ovakvu inicijativu novinari podržavaju. Valjda će, kako često znamo reći za mnoga druga događanja, ovo postati tradicija, a riješimo li i jedan od velikih problem u našem pozivu bit će to za nas ogroman iskorak. Dotad nam, prilično mazohistički kao i dosad, preostaje biti optimističnima i dalje raditi kao da je sve u najboljem redu…

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime