34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Pola milijuna eura za PZ Slavonski svinjogojac

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Hrvatskoj postoji šest proizvođačkih organizacija. Jedna od njih je proizvođačka organizacija Slavonski svinjogajac, koju je Ministarstvo poljoprivrede nedavno priznalo. Stvaranje organizacije spas je brojnim svinjogojcima istoka Hrvatske koji u tržišnu utrku ulaze sa 20 tisuća grla svinja.

Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podnijeli su zahtjev za mjeru 9 ruralnog razvoja, putem koje im je osigurano pola milijuna eura bespovratnih sredstava u sljedećih pet godina za stvaranje brenda.

Sad imaju snažniju pregovaračku poziciju prema dobavljačima, kupcima i tržištu. Imaju snažnu pregovaračku poziciju prema izvoru financiranja, a s druge strane sad su oni dostojan partner Hrvatskoj Vladi za razgovor. Dosada hrvatskog seljaka nije nitko zastupao – rekao je Andrija Matić, pročelnik UO za poljoprivredu i infrastrukturu VSŽ.

Za uspostavljanje proizvođačke organizacije pravilo nalaže minimalno 4 tisuće tovljenika, Slavonski svinjogojac ima 5 puta više – njih 20 tisuća. Mogu reći da nam je to posljednja prilika da se organiziramo. Znači da mi ponudimo na tržište, ne poluproizvod ili živu svinju, nego da idemo sa rasjekom, da idemo na police centara sa mesom od svinja – zaključio je Dobromir Čović direktor Klastera Slavonski svinjogojac.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime