-2 C
Vinkovci
Četvrtak, 9 veljače, 2023

Pola stoljeća rada Judo kluba Vinkovci

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom 50- te godišnjice rada u Gradskom kazalištu Joza Ivakić održana je svečana sjednica Judo kluba Vinkovci. Isto tako organizirana je ceremonija dodjela plaketa bivšim predsjednicima, trenerima i svima onima koji su zaslužni za stvaranje priče duge 50 godina.

Svojom dugom i bogatom poviješću kroz 50. godina rada Judo klub Vinkovci prometnuo se u jedan od najuspješnijih klubova grada na Bosutu i u županiji.

„Kroz svoju dugu i bogatu povijest Judo klub Vinkovci ostavio je neizbrisiv trag ne samo na hrvatski judo, nego i na sport općenito. Od svog samog osnutka do sada možemo reći da se vinkovački Judo klub prometnuo kao jedan od najboljih i najuspješnijih kolektiva u ovom dijelu Hrvatske. Nestvarni su trofej koje je ovaj klub ostvario i samo da se na trenutak zaustavimo pred trofejnom sobom možemo vidjeti koliko ljubavi i žara se ulagalo u ovaj sport i kako su se u biti stvarali pobjednici”, rekao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Članovi su se prisjetili razlike u radu prije i poslije Domovinskog rata: „Zapravo je najveća razlika u uvjetima koje su judaši imali u onom periodu i sada, ali bez obzira na to iznimno sam zadovoljan i ponosan rezultatima kluba koje je ostvario kroz ovih pet desetljeća djelovanja”, pojašnjava nam predsjednik Judo kluba.
Posthumno priznanje dobio je i Željko Higl po čijem imenu naziv nosi turnir koji se ove godine održao 14- ti put.

Priznanje za doprinos i razvoj ovoga sporta dobio je Tomislav Čuljak, predsjednik Judo kluba Vinkovci, ali i počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza. Poseban orden časti dodijelio mu je predsjednik Europske judo unije Laszlo Toth.

Natjecatelji se gotovo sa svakog natjecanja vraćaju s medaljama oko vrata, ali i promoviraju grad.
„Ostvarili smo iznimno puno vrijednih rezultata kako pojedinačnih, tako i ekipnih, a ono što osobno držim da je jedan od najznačajnijih rezultata je da smo kroz ove godine osvojili preko 5.500 medalja”, navodi nam Tomislav Čuljak.

Plava vinkovačka televizija dobila je posebno priznanje od Judo kluba Vinkovci, za medijsko izvještavanje i promociju kluba.

Vinkovački judaši se nakon ove proslave okreću novim natjecanjima kako domaćim, tako i međunarodnim.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime