20 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Polaganje kamena temeljca označilo početak izgradnje Studentskog doma u Vukovaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Obilježavanje Dana Veleučilišta Lavoslava Ružičke nastavljeno je polaganjem kamena temeljca čime je označen početak radova na izgradnji novog studentskog doma u Vukovaru. Vukovarski studentski dom nalazit će seu Mirogojskoj ulici u samoj blizini Veleučilišta.

Novi studentski dom će se prostirati na površini od 2800 kvadrata, te će u njemu dom pronaći 108 studenata smještenih u 58 soba. Prema projektu minmalno 80 studenata će biti onih, koji su u socijalno nepovoljnom položaju. A do sljedeće godine u ovo vrijeme dom bi već trebao biti useljen.

Vjeruje u to i Mirko Smoljić, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička Vukovar :”Mi mislimo, tako smo u našoj projektnoj prijavi i naveli da će sigurno dvije trećine biti popunjene u startu. Za ostatak ćemo vidjeti, tu će ući studenti iz mobilnosti. Očekujemo i dolazak studenata iz programskih zemalja Europske unije partnerskih zemalja BIH i Srbije.”

Ova investicija vrijedna oko 22 milijuna kuna svakako će podići studentski standard u Vukovaru, a poboljšat će ga i studentski servis, koji svoja vrata otvara početkom listopada ove godine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime