22 C
Vinkovci
Srijeda, 4 listopada, 2023

Polet u plusu 600.000 kuna, Periska u minusu 500.000 kuna

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Održana je sjednica Gradskog vijeća Grada Vinkovaca. Dnevnim redom dominirala su izvješća gradskih tvrtki o radu i financijskom poslovanju za prošlu godinu. Izvjestitelji, odnosno direktori tvrtki, izvještaj su podnijeli u optimističnom tonu.

– Polet d.o.o. 2015. godinu bilježi kao poslovno vrlo uspješnu s naglaskom na blizu 600.000 kuna dobiti. Broj uposlenih od 165 djelatnika nije se smanjivao, redovita isplata plaća, poštivanje kolektivnog ugovora što podrazumijeva i isplatu božićnica, uskrsnica, jubilarnih nagrada…, sve su to podaci na kojima temeljimo svoj optimizam te ujedno i potvrđuju da smo se u posljednjih nekoliko godina u svom poslovanju izdignuli iznad problema – naglasio je Mijat Kurtušić, direktor tvrtke Polet d.o.o.

Izvješće o radu i financijskom poslovanju pred gradskim vijećnicima podnio je i direktor tvrtke Periska Željko Ilić. Osjetili su, istaknuo je Ilić, smanjenje sredstava iz proračuna i to je, pojašnjeno je, jedan od većih razloga iskazanog gubitka od oko 500.000 kuna. No i za podnositelja izvješća, a i za one koji su ga slušali, opravdanost djelovanja Periske odnosno plivališta Lenije je neupitna zbog činjenice da je otvorenjem ovog objekta podignuta kvaliteta života u gradu.

Na današnjoj sjednici iz GTG-a su od Gradskog vijeća zatražili suglasnost Grada za izdavanje jamstva za kredit. Riječ je, navedeno je, o kreditu na iznos od 5.200.000,00 kuna u svrhu postizanja financijske ravnoteže i likvidnosti financijskog poslovanja.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca podneseno je i izvješće o radu i financijskom poslovanju Agencije za razvoj i investicije VIA. U 2015. prijavljeno je 29 projekata ukupne vrijednosti blizu 68 milijuna kuna. Izvješće je podnijela direktorica Agencije VIA Mirta Štrk.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime