26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Policija sutra pojačano provodi preventivno-represivne aktivnosti na svim prometnicama VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Sutra, 19. rujna, prometna policija PU vukovarsko-srijemske provest će akciju kojom se želi ostvariti da dan protekne bez smrtno stradalih osoba u prometu. Akcija proističe iz TISPOL-a (Europske mreže prometnih policija) pod nazivom projekt „EDWARD“-„European Day Without A Road Dead“, koji se provodi treću godinu zaredom.

Kako bi se ostvario cilj projekta, prometna policija će pojačati prventivno-represivne aktivnosti na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, kroz suzbijanje najtežih prekršaja u prometu koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama -alkohol i brzina – izvjestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

“Prometna policija će za vrijeme akcije učestalo mijenjati lokacije nadzora, što će dodatno intenzivirati akciju i nadamo se, pridonijeti ostvarenju cilja akcije- da niti jedna osoba smrtno ne strada u prometu. Stoga, pozivamo građane da podupru provođenje projekta „Edward“ svojim odgovornim ponašanjem u prometu, kao i polaganjem posebne prisege koja se nalazi na službenoj stranici Projketa https://projectedward.eu/hr/ ” – poručili su iz Policijske uprave.

Također, tijekom čitavog tjedna prometna policija će pojačano kontrolirati uporabu pravilnog korištenja dječjih sjedalica u vozilima, uporabu obveznog sigurnosnog pojasa kao i nedozvoljeno korištenje mobilnih uređaja za vrijeme upravljanja vozilima.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime