22 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske zaprimili tri kaznene prijave za prijevare putem interneta

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prijevare putem interneta sve su češće i raznih načina izvršenja.Policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske prijavljeno je nekoliko prijevara.

Tako je 49-godišnjak iz Posavskih Podgajaca 3. listopada stupio u kontakt s prodavateljem na internetskom oglasniku „Marketplace“ i dogovorio kupnju traktora za iznos od 1900 eura. Prodavatelj je tražio hitnu uplatu 500 eura preko “Aircash” računa, koje je 49-godišnjak i uplatio, a kada je sutradan došao na adresu prebivališta na koju ga je prodavatelj uputio, utvrdio je da osoba koja živi na toj adresi ne posjeduje traktor niti je objavila oglas za prodaju.

Nadalje, 71-godišnjakinju iz Vinkovaca je 4. listopada na mobitel nazvala ženska osoba koja se predstavila kao agentica za kripto valute i nagovorila je da joj da osobne podatke i na mobitel instalira aplikaciju, obećavajući joj kako će njen ulog u kripto valuti biti uvećan. Idućeg dana, 71-godišnjakinja je nazvala banku u kojoj ima bankovni račun, a djelatnica banke ju je izvijestila kako su se preko njenog bankovnog računa odvijale sumnjive transakcije radi čega su joj blokirali bankovnu karticu.

Jučer je i 27-godišnjakinja iz Vukovara prijavila kako je u srpnju ove godine putem internetske stranice „AliExpress“ naručila paket, nakon čega je na mobitel primila SMS poruku s poveznicom koja vodi naizgled na web stranicu hrvatske pošte radi uplate naknade u iznosu od 3 kune u svrhu preuzimanja paketa. Na ovoj lažnoj web stranici, 27-godišnjakinja je upisala svoje osobne podatke i podatke s bankovne kartice, što je počinitelj iskoristio za isplatu nekoliko stotina eura s njenog bankovnog računa.

Policija traga za počiniteljima protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo prijevare.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime