28 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Policijski službenici zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Tijekom dva dana, 31. listopada i 01. studenoga,  na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se 9 prometnih nesreća, 7 s materijalnom štetom te dvije s ozlijeđenom osobom.

U utorak, 31. listopada oko 14,10 u Vinkovcima, vozač osobnog automobila oduzeo je prednost prolaska na raskrižju drugom vozilu u kojem je 57-godišnja putnica zadobila lake tjelesne ozljede.

U utorak, 31. listopada oko 15,30 sati u Vukovaru 52-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola pri koncentraciji 1,96 g/kg nije prilagodio brzinu kretanja vozila raskrižju uslijed čega dolazi do slijetanja s ceste i udara u obiteljsku kuću pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,07 g/kg zabilježena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vinkovcima. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za 6 vozača.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).

Jednako tako, prije uključivanja u promet na cestama, u vrijeme nastanka zimskih uvjeta vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te s vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime