22 C
Vinkovci
Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Pomoćnici u nastavi za 29 djece u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vinkovcima započinje i treća godina provedbe hvalevrijednog projekta osiguranja pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju. Vrijednost projekta je nešto viša od 5,7 milijuna kuna, a ove školske godine ugovor je potpisalo čak 26 asistenata koji će tijekom nastave skrbiti za dvadeset i devet mališana. Iz Grada se nadaju kako to nije konačan broj jer pregovori s Ministarstvom još traju.

“Moram napomenuti isto tako da još uvijek imamo sedmero djece s posebnim potrebama koji nisu obuhvaćeni programom, ali evo mi kao Grad pokušavamo vršiti pritisak i nadam se da ćemo isto tako uspjeti dobiti suglasnost Ministarstva i za njih 7, tako da bi bila sva djeca uključena u ovaj program” – rekao je prigodom uručivanja ugovora asistentima, zamjenik vinkovačkog gradonačelnika, Gabrijel Šokičić.

Sukladno pravilima o pomoćnicima u nastavi, potrebno je završiti 20-satnu edukaciju, koja je organizirana u okviru projekta. Pomoćnici će biti zaposleni na 10 mjeseci, u nižim razredima osnovne škole na po 4 sata, a u višim po 5 sati.

“Potrebe za pomoćnicima rastu iz godine u godinu. Nadamo se da će se ovaj problem možda i trajnije riješiti i da će pomoćnici postati redovno nastavno osoblje.” – rekla je direktorica Razvojne agencije Grada Vinkovaca, Mirta Štrk

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime