34 C
Vinkovci
Subota, 13 srpnja, 2024

Posao tretiranja komaraca u Vukovaru mogao bi dovesti do sudskih tužbi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća zaiskrilo je između vukovarske gradske vlasti i gradskog vijećnika Živog zida Pavla Josića. Tada je Josić naveo kako su u projektu Vukovar postavljene cijevi bez certifikata koje nisu zdravstveno ispravne, priča je danas opet dobila svoj nastavak, u novome kontekstu – tretiranja komaraca.
– Onoga trenutka kada ja saznam da je Veterinarska stanica Vukovar, čiji je direktor Tomislav Šota ujedno i predsjednik Gradskog vijeća, prošla na natječaju ja ću dignut kaznenu prijavu u DORH-u i USKOK-u po svim točkama po kojima se tretira ili definira organizirani kriminal – ustvrdio je gradski vijećnik Živog zida Pavao Josić, uz napomenu kako je Tomislav Šota u sukobu interesa, jer je na čelu Gradskog vijeća, a ujedno i glavni u vukovarskoj veterinarskoj stanici koja već nekoliko godina dobiva poslove tretiranja komaraca od strane grada.
– Moram reći da tvrtka u kojoj sam ja direktor i koja broji 41 zaposlenog na neodređeno vrijeme i sedam ili osam na određeno vrijeme, nije u privatnom vlasništvu niti jedne osobe. Naravno da se javljamo po Zakonu o javnoj nabavi na sve iznose koji su temeljem Gradskog vijeće veći od 130 tisuća kuna. Svi poslovi, što vjerojatno kolega Josić ne zna, idu po Zakonu u javnoj nabavi – uzvratio je Šota te nadodao da posao tretiranja komaraca iznosi nešto više od 900 tisuća kuna, a ne milijun i 200 000 kuna, koliko je naveo kolega iz vijećničke klupe, zaključio je.
Čini se da će uslijediti tužbe s jedne i druge strane. Ovom temom u sjeni su ostale neke druge teme. Jedna od njih je povratak Općinskog suda iz Vukovara u Vinkovce.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime