15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Potpisan sporazum između biskupija i županije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Palači Srijem u Vukovaru, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić potpisali su Sporazum o suradnji na projektima od zajedničkog interesa. Sporazumom je zaključeno razvijanje i jačanje međusobnih odnosa na svim područjima društvenog, kulturnog i gospodarskog života i drugim područjima, sukladno, kako je pojašnjeno, najboljim tradicijama euroregionalne suradnje.
„Ovim Sporazumom možemo puno toga postići. Spremni smo uključiti se u zajedničke projekte, stavljajući pri tome naglasak na Prekogranični program Hrvatska i Crna Gora. Županija je uvijek nastojala pomagati Vrhbosanskoj nadbiskupiji i hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini te će i dalje to činiti“, istaknuo je župan Galić. Kardinal Puljić je poručio da je zadovoljan današnjim susretom jer su zajednički potpisali Sporazum prekogranične suradnje, u okviru kojeg će Vukovarsko-srijemska županija poduprijeti programe koje Vrhbosanska nadbiskupija želi ostvarivati u Bosni i Hercegovini, odnosno u nadbiskupiji.
„Želio bih ponajprije zahvaliti svima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a na osobit način županu Boži Galiću za osjećaj solidarnosti prema Vrhbosanskoj nadbiskupiji i hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini. Jednako zahvaljujem za želju i suradnju na intenziviranju već postojeće dobre suradnje između Vukovarsko-srijemske županije i naše Đakovačko-osječke nadbiskupije. Đakovačko-osječka i Vrhbosanska nadbiskupija već dugo imaju jako dobru suradnju na različitim područjima. Našim je biskupijama suradnja s Vukovarsko-srijemskom županijom poticaj te smo danas potpisali Sporazum o suradnji i na taj način dodatno učvrstili našu povezanost, solidarnost i nastojanja na dobrobit Crkve i naroda“, poručio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime