-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Potpisan ugovor i sporazum za upis novih generacija studenata na Studij Drvne tehnologije u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Vukovarsko -srijemska županija, Grad Vinkovci, Centar kompetencija d.o.o. i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu potpisali su  u Vinkovcima, u Maloj županijskoj vijećnici, ugovor i sporazum o nastavku suradnje, te upisu novih generacija studenata na Studij Drvne tehnologije u Vinkovcima. Ispred županije ugovor i sporazum je potpisao župan Damir Dekanić.
– Potpis ovog ugovora i sporazuma dolazi u pravo vrijeme, u vrijeme promjene vlasništva Spačve, vrijeme kada su se trendovi u drvnoj tehnologiji pokrenuli prema naprijed i tržište je željno educirane radne snage – rekao je nakon potpisivanja župan Damir Dekanić.
Riječ je o ugovoru i sporazumu koji nastavak suradnje sa Fakultetom šumarstva osiguravaju za slijedećih osam godina, a kroz taj studij prostora nalaze ne samo mladi ljudi koji su tek završili srednju školu nego i svi oni koji već rade unutar drvnog sektora i žele se dodatno educirati.
– U ovom trenutku svi oni mogu upisati tri godine, odnosno preddiplomski Studij drvne tehnologije u Vinkovcima, no na ovom području imamo potrebe i za šumarskim smjerom, pa smo već danas nastavili razgovore i u tom smjeru, dakle kako bi se i taj preddiplomski studij otvorio u Vinkovcima – otkrio je Dekanić i dodao kako se PIK-ova zgrada već priprema kako bi u budućnosti mogla primiti studente.
U ime Centra kompetencija ugovor i sporazum je potpisao Bojan Balog, u ime Grada zamjenik gradonačelnika Josip Romić, dok je ispred Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu potpisnik bio prof.dr.sc. Josip Margaletić, prodekan Šumarskog odsjeka. A prodekan Drvno – tehnološkog odsjeka Fakulteta, Vjekoslav Živković, podijelio je svoja razmišljanja o projektu s novinarima.
– Ovo potpisivanje sporazuma nam omogućava upis treće generacije studenata na Studij drvne tehnologije u Vinkovcima koja omogućuje kontinuitet obrazovanja inženjera drvne tehnologije – istaknuo je prodekan Živković.
Nakon završetka studija, kaže, studenti stječu naziv Stručni prvostupnik – inženjer drvne tehnologije i svi su osposobljeni za rad u drvno-tehnološkim tvrtkama poput pilana, tvornica namještaja i slično.
– Iznimno je važno istaknuti kako smo u prvoj generaciji upisali 35 studenata, u drugoj punu kvotu -dakle -40 studenata, a interes postoji i dalje. Stoga se nadamo i da ćemo kroz nekoliko godina ostvariti i plan otvaranja šumarskog smjera ovdje u Vinkovcima – poručio je Živković.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime