11 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Potpisan ugovor o izvođenju radova na uklanjanju otpada odbačenoga u okoliš na području Otoka

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Potpisan je ugovor između Grada Otoka i tvrtke Cestorad d.d. o radovima na uklanjanju otpada odbačenoga u okoliš na području Otoka, vrijedan 55 861,38 eura. Riječ je o sanaciji tzv. divljeg odlagališta odnosno uklanjanju otpada odbačenoga u okoliš na lokaciji bivše Ciglane u Otoku na kojoj je dugi niz godina nekontrolirano odlagan otpad.

Gradu Otoku ovu je lokaciju darovala Republika Hrvatska, a uz pomoć Otočke razvojne agencije projekt sanacije je prijavljen Fonda za zaštitu i energetsku učinkovitost koji je i odobrio sredstva u iznosu 80 posto procijenjenih opravdanih troškova ulaganja.cilj je projekta uklanjanje otpada odbačenog u okoliš odnosno sanacija tzv. divljeg odlagališta i sprječavanje ponovnog nastanka odlagališta kako bi se spriječio negativan utjecaj na okoliš i ljudsko zdravlje te doprinijelo očuvanju prirode i okoliša.

Realizacijom projekta navedena će lokacija biti sanirana kao i poduzete potrebne mjere za sprječavanje ponovnog odlaganja otpada. Ujedno se budućim aktivnostima i projektima ovaj prostor planira urediti za rekreaciju, ribolov, bavljenje raznim sportovima i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime