11 C
Vinkovci
Srijeda, 21 veljače, 2024

Potpisan ugovor o osnivanju Agro-klastera

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

S ciljem umrežavanja što više proizvođača s područja najistočnije županije, te ujedinjenog izlaska istih na domaće i strano tržište u Vukovarsko-srijemskoj županiji osnovan je Agro-klaster. Ugovor o osnivanju su potpisali Vukovarsko-srijemska županija, općine Cerna, Vrbanja, Drenovci, Lovas i Stari Jankovci, osječki Poljoprivredni fakultet i Zadruga za proizvodnju voća i povrća Vinkovačka šparoga. Potpisnici ugovora zadovoljstvo ne kriju, dobrobiti udruženja proizvođači će kažu brzo osjetiti.

Vukovarsko-srijemska županija zajedno s nekoliko općina prepoznala je potrebu i pokrenula inicijativu za osnivanje tvrtke Agro-klaster, s namjerom da se efikasnije i u što većem opsegu realiziraju već započeti ili budući razvojni projekti.

Osnivački kapital klastera iznosi 760 tisuća kuna, a rad će se zasnivati na triple-helix modelu, koji podrazumijeva uključivanje i povezivanje proizvodnog, javnog i znanstveno obrazovnog sektora. Za ovaj posljednji, obrazovni dio bit će zadužen osječki Poljoprivredni fakultet.

Prilikom potpisivanja ugovora upućen je i poziv svim ostalim proizvođačima, koji se žele uključiti u ovu priču da su dobrodošli.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime