21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Potpisan ugovor za početak radova na izgradnji vinkovačke Istočne obilaznice vrijedan više od 100 milijuna kn

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Hrvatske ceste i Osijek Koteks potpisali su danas ugovor o početku radova na izgradnji vinkovačke Istočne zaobilaznice koja će sa svojih sedam kilometara duljine predstavljati dio konačnog rješenja brzih cesta Osijek-Nuštar-Vukovar i Vinkovci-Županja. Potpisivanju ugovora vrijednog više od 100 milijuna kuna nazočni su bili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac. Inače, riječ je o vrlo značajnom infrastrukturnom projektu koji će omogućiti bolje prometno povezivanje cijele Vukovarsko-sriejmske županije, ali i prometno rasterećenje vinkovačkog gradskog središta, te brži razvoj Vinkovaca.
Ugovor o izgradnji Istočne zaobilaznice Vinkovaca, čija ukupna vrijednost iznosi 105 milijuna kuna plus PDV i troškovi nadzora – ukupno 120 milijuna kuna – podrazumijeva dvije faze, a omogućit će izgradnju dionice brze jednokolničke ceste u duljini od oko 7 kilometara.
“Imali smo i do sada obećanja, no nisu ispunjena. Drago mi je što se danas, ono što je obećano prije pola godine i realizira”, rekao je vukovarsko-srijemski župan, Božo Galić.
“Obilaznica, a kasnije i rješavanje Zvonarske i ul.Ruđera Boškovića, doprinijet će tome da kompletan teretni prijevoz koji ide kroz centar bude izmješten, ali isto tako sama obilaznica otvorit će gospodarski potencijal za sve one gospodarstvenike koji će željeti raditi pogone uz samu obilaznicu”, rekao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika, Ivan Bosančić.
Radovi na izgradnji Istočne obilaznice grada Vinkovaca počinju idući tjedan i trajat će 24 mjeseca, najavio je direktor Hrvatskih cesta, Josip Škorić, podsjetivši,kako je riječ o zahtjevnoj trasi.
Govorilo se ovom prigodom i o još nekim projektima, poput izgradnje nadvožnjaka u vinkovačkoj Dugoj ulici. Vječna je to, čini se, tema i gorući problem stanovnika prigradskog naselja Borinci. “Zajedno s Gradom Vinkovcima iznaći ćemo bolje rješenje, ne mi, nego HŽ infrastruktura kao tvrtka koja je tu investitor, rješavanje tog problema ide svojim tijekom”, rekao je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture. A to podrazumijeva izgradnju novih prijelaza preko željezničke pruge te izmiještanje dalekovoda, te instalacija visokotlačnih i srednjetlačnih plinovoda.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime