11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Potpisan ugovor za unaprjeđenje ekološke proizvodnje u VSŽ

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Hrvatskoj se sve više poljoprivrednika okreće ekološkoj proizvodnji, čija je svrha zaštita zdravlja i života ljudi, zaštita prirode i okoliša te na koncu zaštita potrošača. Tim putem ide i Vukovarsko-srijemska županija, koja je zajedno s Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku, te Općinama Cerna i Gradište potpisala ugovor o sufinanciranju projekta “Unaprjeđenje ekološke proizvodnje u Vukovarsko-srijemskoj županiji”.

– 122 su proizvođača s otprilike 4.700 hektara, dakle, možda nisu baš sve površine u ekološkoj proizvodnji, ali su pod nadzorom. No, mi nismo s tim zadovoljni. Broj bi trebao biti nedvojbeno veći – izjavio je Andrija Matić, pročelnik UO za poljoprivredu i infrastrukturu VSŽ.

Potpisivanjem ovoga ugovora više bi ih moglo biti u Općinama Cerna i Gradište.

– Mi kao općina već nekoliko godina idemo u tom smjeru poljoprivredne proizvodnje. Rezultat toga je sustav izgradnje navodnjavanja, putem kojeg će biti obuhvaćeno 55 ha površine – rekao je ceranski načelnik Goran Begović.

– Sad ljudi točno mogu znati kakav je način ekološke proizvodnje, što se može aplicirati, koje su prednosti, kakvi su poticaji, a ovi, odmah ću reći, poticaji su puno veći nego za konvencionalnu proizvodnju – ustvrdio je Srećko Papac, načelnik Općine Gradište.

Ovo je jedan logičan slijed poboljšanja poljoprivredne proizvodnje uz stručnu pomoć, uvođenja novih tehnologija, koje imaju za cilj povećanje broja proizvođača eko proizvoda, zaključeno je u Vukovaru.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime