29 C
Vinkovci
Petak, 21 lipnja, 2024

Potpisana dva Sporazuma s ciljem povezivanja proizvođača i razvoja društvenog poduzetništva

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Centru kompetencija u Lovasu održalo se potpisivanje dva Sporazuma između Centra za održivi razvoj lokalne zajednice Općine Lovas i dvije udruge, Klaster proizvođača orašastih plodova Vukovarsko-srijemske županije i Klaster proizvođača voća i voćnih proizvoda Vukovarsko- srijemske županije, a s ciljem povezivanja proizvođača i razvoja društvenog poduzetništva u lokalnoj zajednici.

Centar za održivi razvoj lokalne zajednice Općine Lovas, kao inovativan projekt, vrijedan blizu 2 milijuna kuna, svojevrsni je akcelerator lokalnog i regionalnog društvenog, gospodarskog i kulturnog razvoja, kao i profesionalnog i osobnog razvoja lokalnog stanovništva.

S ciljem demografske i gospodarske revitalizacije općine Lovas, kroz javno-privatno partnerstvo i međusektorsku suradnju lokalnih udruga, partneri pokreću društveni centar za održivi razvoj lokalne zajednice kao glavni instrument za jačanje lokalnih kapaciteta za provedbu programa unaprjeđenja kvalitete života stanovništva.

Nositelj projekta je Udruga za rehabilitaciju i edukaciju ”Visoki jablani” iz Rovinja, a projekt provodi u partnerstvu s Općinom Lovas, Kulturno-umjetničkim društvom „Ivan Goran Kovačić“, Športsko ribolovnom udrugom Lovas, Udrugom vinogradara i vinara „Srijem“ iz Lovasa te istarskim partnerima udrugom Informo – udruga za poticanje zapošljavanja, stručnog usavršavanja i obrazovanja i Udrugom Istarsko – Ekomuzej iz Vodnjana.

Projekt potiče razvoj sudioničke demokracije, društvene i političke participacije na lokalnoj razini, te građanskih kompetencija stanovnika; uključuje značajan broj volontera (30-tak) te jača vidljivost udruga u društveno-ekonomskom razvoju lokalne zajednice.Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda putem Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020., u okviru instrumenta „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt sufinancira i Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge.

Vrijednost projekta je 1.965.607,80 kuna, od čega je Europska unija sufinancirala 85% ukupnih prihvatljivih troškova, u iznosu od 1.670.766,63 kuna, dok je udio nacionalnog sufinanciranja od 15%, u iznosu od 294.841,17 kuna, osiguran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Provedba projekta je započela 5.11.2020. i trajat će do 4.5.2023. godine.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime