21 C
Vinkovci
Petak, 24 svibnja, 2024

Potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava s predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Župan Damir Dekanić danas je u velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru potpisao ugovore o dodjeli financijskih sredstava s predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata, odnosno udrugama prijavljenima na Javni natječaj – psihološko i socijalno osnaživanje, podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata.
Temeljem Odluke o dodjeli financijskih sredstava, u oba kruga financijska sredstva primilo je 26 udruga, od čega u prvom krugu 9 udruga, a u drugom krugu njih 17.
Prilikom potpisivanja ugovora župan Dekanić je istaknuo: „Imali smo dva kruga kandidiranja. U prvom krugu imali smo velik broj neprihvatljivih prijavitelja te je u tom krugu bilo dodijeljeno 58.158,00 kuna, a u drugom krugu dodijeljen je iznos od 141.742,00 kune, što je ukupno 199.900,00 kuna.“ Obzirom da 30 udruga u oba kruga nije ispunilo uvjete Javnog natječaja koji nisu bili zahtjevni, župan Dekanić je naglasio ulogu Županije koja je bila na usluzi udrugama prilikom prijave te je izrazio nadu u veću spremnost svih za uključivanje u natječaje ovog tipa.
Svjetlana Dželalija Kovačić, predsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata Republike Hrvatske i članica savjeta za branitelje VSŽ: „Kod dodjele sredstava posebno smo vodili računa da se sredstva dodijele udrugama koje su aktivne, koje doista rade te da pokrijemo područje cijele Vukovarsko-srijemske županije. Iako sve prijavljene udruge nisu mogle dobiti tražene iznose, vjerujem kako će oni kojima su sredstva dodijeljena biti zadovoljni.“
Predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata „Delta“ Županja Marijan Zovkić istaknuo je kako im dodijeljena sredstva znače puno te će ih iskoristiti za održavanje Memorijalnog malonogometnog turnira u čast suborca Joze Jovića poginulog u vojno-redarstvenoj operaciji „Oluja“ 1995. godine.
Josip Jakobović, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Vukovar rekao je kako će dobivena sredstava iskoristiti za obilježavanje temeljnih vrijednosti i digniteta Domovinskog rata: “Obilježavanjima temeljnih vrijednosti i digniteta Domovinskog rata želimo da mladi budu upoznati sa zbivanjima i herojima iz Domovinskog rata. Ukoliko to mi ne učinimo sada, to za nas neće učiniti nitko.“
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime