19.6 C
Vinkovci
Nedjelja, 21 srpnja, 2024

Potpisani ugovori za razvoj i unapređenje lovstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Sredstva za razvoj i unapređenje lovstva se raspoređuju sukladno obvezama iz Zakona o lovstvu i na temelju Programa razvoja i unapređenja lovstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji za razdoblje od 2021. do 2025. godine kojega je donijela Skupština Vukovarsko-srijemske županije.
Župan Damir Dekanić  u Vinkovcima je potpisao ugovore sa korisnicima koji su ispunili uvjete Javnog poziva za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje lovstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji u 2022. godini.
-Prema Zakonu o lovstvu raspisali smo javni poziv i dodjeljujemo sredstva. Najviše sredstava, skoro 200 tisuća kuna, bit će dodijeljeno za odstrel predatora, lisice i čaglja, koji su veliki problem vezano uz brojnost divljači na našem području. Ostatak ide za povećanje brojnosti glavnih vrsta, fazana i zečeva, te za izradu lovnogospodarskih osnova”, rekao je Dekanić.
Na Javni poziv se prijavilo 48 korisnika i svi su udovoljili uvjetima, te je time ukupni iznos potpora koje su dodijeljene 280.900,00 kuna. Prihvatljivi korisnici Javnog poziva bili su lovoovlaštenici koji imaju valjani ugovor o pravu lova na području Vukovarsko-srijemske županije i Lovački Savez Vukovarsko-srijemske županije.
Sredstva su se dodijelila za slijedeće mjere koje su bile predmet Javnog poziva:
– Mjera 5. Potpora za izradu lovnogospodarske osnove – 15.000,00 kuna (2 LGO)
– Mjera 1. Potpora za smanjivanje brojnog stanja predatora -198.900 kuna (428 repa čaglja i 362 repa lisica)
– Mjera 2. Potpora za povećanje brojnosti glavnih vrsta divljači – 67.000 kuna (sufinanciranje unosa 160 repova zečeva i 731 kljunova fazana)

Blaženko Bajić, predsjednik Lovačkog saveza VSŽ istaknuo je kako Savez u ovom trenutku broji 69 članica s ukupno 1987 lovaca, a upravo prošli mjesec izobrazbu je završilo 130 mladih lovaca koji sada ulaze u lovačke udruge.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime