11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Potpisivanjem ugovora Vrata Spačvanskog bazena obilježen Dan grada Otoka

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Polaganjem vijenaca i svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj su otočki gradonačelnik Josip Šarić i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac potpisali ugovor o dodjeli nepovratnog novca za projekt “Vrata Spačvanskog bazena”, vrijedan više od 25 milijuna i 500 tisuća kuna, obilježen je Dan grada Otoka.

Projekt obuhvaća razne aktivnosti, od izgradnje turističke i komunalne infrastrukture do održavanja raznih edukacija i promocija s ciljem razvoja kontinentalnog turizma, a u potpunosti je financiran europskim sredstvima.

12 godina je prošla od kada je Otok dobio status grada, tadašnja težnja bila je postati administrativno i gospodarsko središte tog dijela Vukovarsko-srijemske županije. Na čelu najmlađeg grada u Hrvatskoj gradonačelnik Šarić puno je više od 12 godina, ušao je u sedmi mandat, što kao načelnik, što kao gradonačelnik, a posebno će pamtiti upravo posljednjih godinu dana. “Nikada nismo imali bolju situaciju nego što ju imamo danas. Ja to mogu kronološki iskomentirati ali financijski što to znači. Naš proračun prošlu godinu je bio 16 milijuna kuna, sad je naš proračun 41 milijun kuna, ponajprije zbog povučenih bespovratnih financijskih sredstava iz EU,” kaže Šarić.

Uz pristigla europska sredstva u posljednjih godinu dana mnogo lakše je ponuditi bolji standard života u Otoku, ističe Šarić: “Puno lakše možemo radit, puno više pomažemo svojim sugrađanima, primjerice naknada za novorođene bebe sad iznose 5 tisuća kuna, u jesen će biti i još veća., 500 tisuća kuna smo odvojili za školske udžbenike, 200 tisuća kuna za umirovljenike.”

Ovom prilikom dodijeljene su i plaketae Grada Otoka koje su pripale Zoranu Đurokoviću, ministrici Gabrijeli Žalac, te ministru Davoru Božinovću, a dodijeljena su i javna priznanja i pohvale raznim organizacijama, ali i pojedincima za poseban doprinos razvoju grada Otoka.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime