9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25 veljače, 2024

Potrebno suzbiti pojavnost mržnje u medijima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

S obzirom na veliki utjecaj društvenih mreža i digitalne tehnologije na komunikaciju u današnjem svijetu, izloženost online nasilju za žene je velika.

Stoga Agencija za elektroničke medije, u suradnji s udrugom B.a.b.e., organizira diljem Hrvatske edukativne radionice kako bi predstavnike medija educirali o pravilnom izvještavanju o ovoj temi, a pogotovo kako bi se u medijima suzbila pojavnost govora mržnje, seksističkog govora i seksističkog prikaza žena.

Nakon vrlo uspješne i posjećene radionice u Zagrebu, Agencija za elektroničke medije i Udruga B.a.b.e. organizirali su novu edukativnu radionicu na temu rodno uvjetovanog online nasilja prema ženama. Radionica je održana u u Gradskoj vijećnici grada Vinkovaca, a održava se u okviru projekta “Surf and Sound”, koji financira Europska unija iz programa “Rights, Equality and Citizenship.”

Uvjetovano online nasilje prema ženama, čija pojava nije dovoljno prepoznata te predstavlja opasnost značajnom broju žena zbog sveobuhvatnosti i sveprisutnosti online načina društvene komunikacije i interakcije, predstavlja rastući društveni problem. Stoga je važno raditi na što većem osvještavanju i medija i javnosti, poručeno je sa radionice.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime