1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Povećan broj oboljele dojenčadi s bronhiolitisom, pedijatri zbog virusa gripe pozivaju sve da se suzdrže od posjeta djeci i u bolnici i kod kuće

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kako je sezona gripe i virusnih oboljenja u tijeku na Odjelu za pedijatriju Opće županijske bolnice Vinkovci bilježi se veći broj dojenčadi s bronhiolitisom nego što je to bilo lani – priopćeno je iz vinkovačke bolnice. Riječ je o upali malih dišnih putova koju u dojenčadi izaziva respiratorni sincicijski virus. U tako malih beba taj virus može biti opasan, jer dojenče koje ne prima primjerenu liječničku skrb može završiti na respiratoru.

Trenutno se na odjelu nalazi osmero dojenčadi sa spomenutom dijagnozom, a uz njih petero prema Zakonu borave majke dojilje. Ni jedno od djece nema komplikacija bolesti. Uz to, u priopćenju bolnice navode kako se na Odjelu se liječi i 10-ak malih pacijenata s upalom pluća pa s obzirom na to da postoji samo pet soba u kojima majka može boraviti uz dijete pedijatri vinkovačke bolnice mole roditelje za razumijevanje.

Pedijatri također pozivaju odrasle osobe, posebice ako su bolesni, da se suzdrže od posjeta malenoj djeci i dojenčadi, ne samo u bolnici nego i kod kuće, te mole roditelje da djecu što je manje moguće vode na mjesta većih javnih okupljanja.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime