15 C
Vinkovci
Srijeda, 18 svibnja, 2022

Povijest, uloga i značaj oklopne bojne 5. gardijske brigade Sokolovi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Udruga veterana Oklopne bojne 5. gardijske brigade i Zajednica veterana oklopno-mehaniziranih postrojbi Hrvatske vojske pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja provodi projekt koji se sastoji od maketarskih radionica, izložbi i završne konferencije. Danas je, kao jedna od uvodnih programskih aktivnosti, u OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Andrijaševcima upriličena radionica na kojoj su učenici uz pomoć ratnih veterana izrađivali makete borbenih vozila korištenih u Domovinskom ratu.

Cilj projekta je promicanje vrijednosti Domovinskog rata. I to ne kroz suhoparno učenje povijesnih činjenica, nego na mnogo zanimljiviji način; uklapanjem elemenata povijesti, ali i tehničke kulture i likovnog odgoja u jednu integriranu cjelinu.

Projekt će biti nastavljen sličnim radionicama u Vinkovcima, Nuštru, ali i nekim gradovima izvan Vukovarsko-srijemske županije, poput Đakova i Bjelovara. Nakon toga slijede izložbe izrađenih maketa, a posljednja aktivnost projekta bit će završna konferencija na temu Povijest, uloga i značaj oklopne bojne 5. gardijske brigade Sokolovi u Domovinskom ratu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime