10 C
Vinkovci
Srijeda, 24 travnja, 2024

Povodom Svih svetih i Dušnog dana odana počast svim hrvatskim braniteljima i civilima u Vinkovcima i Vukovaru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno zamjenikom župana Franjom Oreškovićem položilo je zajednički vijenac te zapalilo svijeće za sve poginule, nestale, ubijene i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

„Kao uvijek, u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana došli smo se pomoliti, pokloniti i zahvaliti svim poginulim, ubijenim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljicama i braniteljima, ali i našim bližnjima. Njih nažalost više nema, ali su uvijek s nama i u nama. Svi oni neka počivaju u miru Božjem“, rekao je zamjenik župana Franjo Orešković.
Dani su ovo kada se miješaju osjećaji boli i ponosa, a ovakvim obilježavanjima trajno čuvamo uspomenu na hrabrost i žrtvu svih naših heroja. Osim toga, prisjećamo se i naših najmilijih koji više nisu s nama, s nadom da su svi pronašli svoj mir.

Počast žrtvama u Vukovaru odala su i izaslanstva Ministarstva obrane RH, Ministarstva unutarnjih poslova RH i Ministarstva hrvatskih branitelja RH te članovi Savjeta za branitelje župana Vukovarsko-srijemske županije, a molitvu za sve heroje Domovinskog rata predvodio je gvardijan i župnik vukovarske župe sv. Filipa i Jakova Tonio Vučemilović.

Povodom obilježavanja svetkovine Svih svetih, izaslanstva Grada Vinkovaca su kod braniteljskog križa na Gradskom groblju položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i civile.

Svetkovina Svih Svetih je dan kada se najviše sjećamo svojih pokojnika. Dan kada se sjećamo svih onih koji su ostavili trag u našem životu, a danas više nisu među nama. Priliku da se sjetimo i branitelja i svih ljudi koji su ostavili trag u našem gradu iskoristili su i predstavnici Grada Vinkovaca, koji su danas na Gradskom groblju položili vijence i zapalili svijeće kod braniteljskog križa.

-Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana, odali smo počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, utemeljiteljima Vinkovačkih jeseni te svima koji su za života bili dio našega grada, koji su ga svojim radom stvarali i gradili, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime