16 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Povratak Općinskog suda u Vinkovce

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Informacija da je Vlada uputila u saborsku proceduru paket od šest pravosudnih zakona, među kojima i prijedlog Zakona o područjima i sjedištima sudova kojim se, između ostalog, iz Vukovara u Vinkovce vraća Općinski sud, vratila je dašak optimizma i obradovala prije svega građansku inicijativu koja je pokrenula potpisivanje peticije za povratak suda u Vinkovce.

” Moram priznati da sam ponosna. Ponosna sam na sve koji su se aktivirali, na sve građane koji su se aktivno uključili i na ovakav način pokazali da se može nešto napraviti te da smo dužni ukazati na probleme i kontsruktivno surađivati sa svima kako bi se oni i riješili”, izjavila je članica građanske inicijative Neda Brčić.

Prikupljanje potpisa odrađeno je konsenzusom svih političkih stranaka u gradu. Među pet i pol tisuća potpisa građana, bio je i onaj vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, a jedno od njegovih predizbornih obećanja bilo je usmjereno upravo na povratak Općinskog suda u Vinkovce.

” Moram priznati da sam ponosan što sam mogao biti dio ove inicijative. Imali smo zajednički projekt, koji je u konačnici uspio”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić i ustvrdio da je to dobar put i za sve slijedeće projekte koji su za dobrobit Vinkovčana. Mi smo, zaključio je, oni koji ih provodimo u djelo.

Ovom odlukom Vlade, koju trebaju potvrditi i saborski zastupnici, Općinski sud u Vinkovcima pokrivat će područje općina Andrijaševci, Babina Greda, Bošnjaci, Cerna, Drenovci, Gradište, Gunja, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Štitar, Tordinci, Vođinci i Vrbanja te gradova Vinkovci, Otok i Županja. Sukladno predloženoj mini pravosudnoj reformi koju predlaže Vlada, Općinskom sudu predviđeno je pridodati i Prekršajni sud.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime