7 C
Vinkovci
Petak, 24 rujna, 2021

Pozitivni demografski pomaci u Slavoniji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Đakovu je održana konferencija demografske tematike na kojoj su sudjelovali brojni predstavnici slavonskih gradova, općina, ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ali i demografi.

Prema službenim podacima na osnovi prirodnog pada i migracije u razdoblju od 2010. do 2017. godine Slavoniju, Baranju i Srijem napustilo je oko 80 tisuća ljudi. Slavonske županije najviše su osjetile posljednji trend iseljavanja, prvi korak, progovoranja o problema davno je učinjen. Krenulo se ipak napokon i dalje. Situacija se konačno popravlja, u ponekim slavonskim gradovim, poput primjerice Đakova, Belišća brojka novorođene djece konačno počinje rasti. Da bi se situacija dodatno popravila potrebna je pomoć s državne razine, istaknuli su mnogi predstavnici gradskih vklasti ovom prilikom.

“Svjesni smo da rezultati ne mogu doći preko noći ali određeni pomaci su vidljivi, gradimo oko 500 vrtića, stvaramo preduvjete da se djeca mogu nesmetano upisivati u vrtiće, prosječne plaće rastu, projektom Slavonija i Baranja ugovoreno je više od 10 milijardi kuna u ovom trenu,” rekao je Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Prva u nizu je ovo konferencija kojom se između ostalog želi promovirati rad uspješnih gradova i općina, te prikazati pozitivne primjere provedbe demografskih mjera na lokalnoj razini.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime