-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Poziv djevojkama, momcima i snašama na 55.”Mladost i ljepota Slavonije”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Priredba “Mladost i ljepota Slavonije” u Starim Mikanovcima utemeljena je 1968. radi očuvanja, njegovanja i produžavanja bogate tradicijske baštine toga kraja Slavonije. To je revija djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama iz svih dijelova Slavonije.

Priredba je natjecateljskoga karaktera: biraju se najljepše djevojke i snaše te najljepši momak, a svi sudionici budu bogato nagrađeni. Od samog početka pa sve do danas priredbu stručno prate etnolozi iz slavonskih muzeja.

U kulturno-umjetničkom dijelu publici se predstavljaju tamburaški sastavi, solisti, pjevačke skupine, recitatori, glumci, folklorne skupine, a posebno folklor KUD-a ‘‘Šokadija‘‘ iz Starih Mikanovaca, osnivač i glavni organizator te manifestacije.

Ovogodišnja 55. revija djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama održat će se 19. veljače u Domu kulture u Starim Mikanovcima, a uz potporu Općine Stari Mikanovci, Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva kulture RH.

Organizatori pozivaju zainteresirane djevojke, snaše i momke iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije da se prijave pozivom na broj telefona 098/554891 ili na e-mail: kud.sokadija@gmail.com do 14. veljače.

Sudionici trebaju nositi slavonsko-srijemski šokački tip nošnje, moraju biti u stvarnom životu u statusu za koji su se prijavili te moraju imati: djevojke od 15 do 30 godina, momci od 17 do 30 godina te snaše od 18 do 40 godina.

Sudjelovanje na Pripredbi  moguće je isključivo  uz predočenje važećih Covid potvrda  i to: potvrda o cijepljenju (unutar 6 mjeseci), potvrda o preboljenju (unutar 6 mjeseci), važeći negativni PCR  test 72 sata, antigenski test 48 sati.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime