1 C
Vinkovci
Subota, 20 travnja, 2024

Poziv na obilježavanje Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Svjetska zdravstvena organizacija promiče zdrave stilove života i navodi redovitu tjelesnu aktivnost kao jedan od najvažnijih preduvjeta dobrog zdravlja. U tu svrhu je 2003. godine i pokrenula inicijativu da se svake godine obilježi Međunarodni dan tjelesne aktivnosti, odnosno Dan kretanja za zdravlje. Osnovni cilj je podizanje svijesti javnosti o važnosti i koristima redovite tjelesne aktivnosti pri očuvanju i unaprjeđenju zdravlja.

Obilježavanjem Dana kretanja za zdravlje pružit će se model poticanja građanstva da se u slobodno vrijeme, na otvorenom, unutar sigurnog okruženja uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja i na taj način učine veliki korak prema unaprjeđenju vlastitog zdravlja na pristupačan i zabavan način.

Hodanje je jedna od najučinkovitijih tjelesnih aktivnosti, a ako se redovito provodi možemo prevenirati niz bolesti, kao npr. kardiovaskularne bolesti, dijabetes tipa 2 i neke oblike raka. Za hodanje nije potrebna skupa sportska oprema, samo udobne tenisice i dobra volja. To je široko pristupačna tjelesna aktivnost , rijetko povezana s ozljedama i mogu je prakticirati ljudi svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću. To je najjeftinija tjelesna aktivnost i može ju provesti svaka osoba koja može hodati, no lakše je hodati kada smo zajedno. Ovim putem želimo potaknuti ljude na grupno hodanje i senzibilizirali javnost na potrebu fizičke aktivnosti kako bismo očuvali i unaprijedili naše zdravlje. Osobe koje boluju od kroničnih bolesti se trebaju savjetovati sa svojim obiteljskim liječnikom prije hodanja.

Na poziv Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije bit će provedena aktivnost Hodanjem do zdravlja, u okviru Nacionalnog programa Živjeti zdravo. Hodanje će biti organizirano u subotu, 13. svibnja 2023. godine pod vodstvom Vedrana Hercega, prof. kineziologije. Okupljanje se planira između 9:45 i 10 sati u parku Lenije, na početku šetnice uz Bosut. Ondje će sudionike dočekati voditelj hodanja zajedno sa djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije te će svi zajedno započeti aktivnost hodanja u 10 sati šetnicom uz Bosut.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime