-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Poziv za sudjelovanje u istraživanju

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
U okviru međunarodnog projekta „HUMNap – onečišćenje zraka i biomarkeri učinka u ljudi“ objavljen je poziv kojim se građani Vinkovaca pozivaju na sudjelovanje u istraživanju u okviru novoga projekta.
Uloga sudionika u istraživanju je: dva dolaska ( jedan zimi i jedan ljeti) uz ispunjavanje upitnika, te doniranje uzorka krvi, urina i izdahnutog zraka.
Sudjelovati mogu osobe oba spola, a kriteriji za uključivanje su:
• starost 18 – 55 godina,
• index tjelesne mase <28,5 kg/m2,
• nepušači,
• trenutno zdravi,
• življenje u Vinkovcima minimalno 1 godinu,
• neizloženost dijagnostičkom zračenju u posljednja 3 mjeseca.
E-mail za prijavu je: dzzgmszu@gmail.com, a uzorkovanja krvi, urina i ispuhanog zraka trebala bi biti 10., 11. i 17. siječnja 2022. godine u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci u 8 sati.
Zadatak vinkovačkog tima u realizaciji projekta je uz pomoć patronažne službe uz informirani pristanak „prikupiti“ 50-60 osoba. Uzorci koje će dati šalju na obradu u Švicarsku, a dobiveni podaci bit će uspoređeni s onima prikupljenima iz mobilne mjerne postaje za utvrđivanje kvalitete zraka koja će dvaput godišnje biti u Vinkovcima.
Provedba ovoga projekta za Vinkovce ima višestruku korist jer je isti kompatibilan s Programom zaštite zraka te Programom zaštite okoliša (koji je u završnoj etapi) kao i s Akcijskim planom te se očekuje kako će istraživanje dokazati da su Vinkovci zdrav grad.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime