17 C
Vinkovci
Srijeda, 28 veljače, 2024

Pozivnom centru 112 u Vukovaru upućeno 66.000 poziva

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Od prošle je godine u okviru djelokruga ministarstva unutarnjih poslova, ustrojeno ravnateljsto civilne zaštite. U sklopu njega i Područni ured Vukovar kojeg je posjetio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Sve s ciljem boljeg upoznavanja centra 112, ali i podizanja svijesti građana o postojanju te službe koja je na raspolaganju je 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Manje prometnih nesreća, intervencija hitne medicinske pomoći, požara i sveg ostalog znači i manje posla za njih. Brza, točna i potpuna informacija, istkanuli su, znači im puno.

– Današnji posjetom smo htjeli, zapravo, i predstaviti i novi ured, odnosno sustav Civilne zaštite, upoznati se s aktivnošću centra 112 kako bi građani dobili svijest, ne samo Vukovara, nego i cijele županije da ta služba postoji, kako funkcionira i na kraju i lokacija gdje je ona smještena, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Služba civine zaštite protekle je godine zaprimila 66.000 poziva. Od 66 tisuća poziva zabilježeno je 11 tisuća događaja.

– U velikoj većini su to neki savjetodavni problemi, ali imamo i slučajeva gdje se radi o prometnim nesrećama, smrtnim slučajevima i ostalim slučajevima iz domene hitne medicine. Ukoliko dođe veći broj poziva za neki izvanredan događaj, a oba operatera su zauzeta, prvi sljedeći poziv se preusmjerava prema Osijeku. Tako da nitko od građana, tko je ugrožen, neće ostati bez pomoći – rekao je Stjepan Draganić, voditelj Službe civilne zaštite Vukovar .

Od ukupnog broja poziva u protekloj godini, trećina njih okarakterizirana je kao zloupotrebljavanje sustava. Zbog toga su u prošloj godni podignute dvije prijave, rečeno je.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime