11 C
Vinkovci
Petak, 14 lipnja, 2024

Predsjednica u Iloku upozorila na potrebu decentralizacije

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u Iloku u povodu 26-te obljetnice od međunarodnog priznanja Hrvatske i 20-te obljetnice završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja upozorila je na potrebu decentralizacije, kako fiskalne tako i funkcionalne, rekavši kako joj se čini da je za Hrvatsku u tom smislu možda najbolji poljski model u kojem je decentralizacija obavljena s države na vojvodstva.

Za primjer je uzela iskorištavanje sredstava iz EU fondova te je napomenula kako je Ministarstvo regionalnog razvoja jedno od prvih ministarstava koje bi se trebalo decentralizirati i funkcionirati ne samo u Zagrebu, nego osnažiti svoju nazočnost i na terenu, dodavši kako je Hrvatska u odnosu na početno razdoblje uspjela dobro iskoristiti sredstva iz EU fondova, no, istaknula je Grabar Kitarović, još smo daleko od zadovoljavajućeg.

Predsjednica je ovom prilikom razgovarala i s gradonačelnicom Iloka Marinom Budimir o gospodarskoj obnovi Iloka. Posjetila je i iločku Osnovnu školu. Obišla je nekoliko razrednih odjeljenja, sudjelovala na školskoj priredbi te pozvala učenike na ostanak u Iloku, jer oni su, kako je kazala, budućnost svoga grada.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime