21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

Predstava ”Vlak u snijegu” GAK Županja najbolja predstava na festivalu u Murskom Središću

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Mursko Središće trajno je postalo domom državne smotre hrvatske pučke drame koja je nazvana po tradicijskoj maski područja – Murski cimeri, a održalo se od  6. do 8. listopada u Centru za kulturu „Rudar“.
Organizatori festivala su Hrvatski sabor kulture, Grad Mursko Središće, Centar za kulturu „Rudar“, Zajednica HKUUD Međimurske županije, Turistička zajednica područja Mura i gorice uz logističku potporu domaćeg KUD-a Mura Mursko Središće.
Za najbolju sporednu žensku ulogu nagradu je ponijela Vesna Vlaović iz HKUU „Trenk“ Nova Gradiška, dok je najbolja sporedna muška uloga Ivan Stanić iz kazališta Roma Teatar iz Zagreba.
Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je našoj Međimurki, Kristini Štebih iz Kazališne družine „Štolcer“ iz Čakovca. Najbolja glavna muška uloga je Petar Prstac iz kazališta KUD „Sveti Juraj“ iz Draganića. Nagrada za najbolji dramski teskt pripala je Đurđici Seleš iz Dramske udruge „Kaj“ iz Zaboka, a nagrada za njegovanje kulturne baštine Glumišnoj družini Virje.
Dvije posljednje nagrade, ona za najbolju režiju i ona najvažnija, za najbolju predstavu, otišle su u Županju. Za režiju je nagradu ponijela ponosna ravnateljica Snježana Puljić, dok je najbolja predstava „Vlak u snijegu“ Gradskog amaterskog kazališta Županja.
Djeca i mladi su tako ponijeli nagradu u konkurenciji odraslih kazalištaraca, što njihov uspjeh čini još većim.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime