3 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

Predstavljanje edukativne slikovnice ”Legenda o Orionu”, 10. ožujka u vinkovačkom Kazalištu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Svi mi imamo nešto zajedničko, a to su naši Vinkovci – najstariji grad u Europi. Neki od nas su tu rođeni i odrasli, neki su došli zbog ljubavi ili posla, neki samo u posjetu na Vinkovačke jeseni, no poznato je kako svi koji jednom dođu u Vinkovce, vraćaju se u naš slavonski gradić opet.

Kako god bilo, jedino je važno da nosimo Vinkovce u srcu.U to ime osmišljena je slikovnica kao posveta svim našim Vinkovčanima i onima koji se tako osjećaju.

Slikovnica „Legenda o Orionu“ je nastala u sklopu projekta pozitivne udruge „Samo pozitivno“ i dijelom je financirana putem javnog natječaja Grada Vinkovaca u okviru projekta FORKED – Forum kulture i edukacije, a dijelom sredstvima udruge „Samo pozitivno“ i tvrtke Lotusmedia koja je nakladnik.

Posuda Orion dio je vučedolske kulture koja predstavlja dokaze najstarijeg indoeuropskog kalendara i vremenski seže 3000 godina prije Krista.

„Legenda o Orionu“ pak predstavlja ljubavnu priču između mladića i princeze.
Ljubav je ta koja sve pokreće, neovisno je li u pitanju roditeljska, bratska, sestrinska, prijateljska ljubav ili ona pak posebna prva ljubav između mladića i djevojke.
Upravo ova posebna ljubav krije se u slikovnici „Legenda o Orionu“.

Ova edukativna dječja slikovnica otkriva saznanja o kulturi koja je ostavila neizbrisiv trag na prostorima na kojima živimo, a također pridaje važnost emocijama kao što su ljubav i sreća.

Kada smo okruženi lijepim mislima i ljudima koji nas vole, odmah smo sretniji i imamo više snage i volje da ostvarimo i ciljeve koji su nam ponekad nedostižni.
Slikovnicu su kreativno po temama oslikala djeca iz dječjih vrtića grada Vinkovaca i namijenjena je djeci ali i odraslima, kako bi kroz životopisan i edukativan sadržaj naučili nešto više o samoj povijesti Vinkovaca.

Priču je napisao Silvijo Matušinskij za kojeg mnogi kažu da je Vinkovački Harry Potter, talentiran za pisanje legendi i znanstvene fantastike.

Darujući slikovnicu „Legenda o Orionu“ – zviježđu ljubavi i ljepote što vječno sjaji, pomažete radu udruge, ali i djeci, kojoj kroz ovu slikovnicu, uspješno možete približiti korijene i baštinu najstarijeg grada u Europi.

Prenesite znanje našega grada svojoj djeci i neka ga vole kao što ga i mi volimo!
Promocija slikovnice će se održati 10.3. u 18,00 h u Gradskom kazalištu Joza Ivakić, a istu možete naručiti na web shopu pozitivne udruge www.samopozitivno.com

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime