25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Predstavljen letak “Državni arhiv u Vukovaru – riznica pisane baštine Vukovarsko-srijemske županije”

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana arhiva 9. lipnja, Državni arhiv u Vukovaru i Strukovna škola Vukovar, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara na medijskoj konferenciji predstavili su program arhivske pedagogije s posebnim osvrtom na projekt izrade promotivnog letka “Državni arhiv u Vukovaru – riznica pisane baštine Vukovarsko-srijemske županije”.

“Državni arhiv u Vukovaru posjeduje najmoderniju opremu koja omogućuje da se arhivska građa kvalitetno preuzme i sačuva kako bi ostala sačuvana za budućnost. A budućnosti je treba približiti i pokazati, što se čini upravo razvojem programa arhivske pedagogije” – rekao je Petar Elez, ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru. Na tom tragu i realizirana je suradnja s vukovarskom Strukovnom školom. Pod vodstvom profesorice Mihaele Hutz učenici trećeg i četvrtog razreda hotelijersko-turističkog smjera pripremili su letak kojim se Državni arhiv u Vukovaru predstavlja široj javnosti.

Sredstva za izradu letka osiguralo je Ministarstvo kulture te je zahvaljujući suradnji Strukovne škole i Državnog arhiva izdan letak na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku. S obzirom da je Arhiv idealno mjesto za posjet studijskih grupa i turista, letak će se dijeliti u uredu Turističke zajednice.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime